Mirësevini në Dyqanin më të Mirë të Verës!
Rruga Kastriot Muço, Fier, Albania. Tel: +355 69 295 1806

RRETH NESH

KANTINA FABA

Kantina Faba, Teknologjia dhe kultivarët shqiptare.

Krijimi i kantinës FABA datonë në fillimet e vitit 1990 . Ku pasioni dhe vullneti i zotit Faik Driza i dha jetë këtij emocioni . Sot përsosmëria e Kantinës Faba kalon përmes investimit te fjalë së fundit të teknologjisë së prodhimit të verërave.
Në kantinë janë bërë investime afatgjata  të teknologjisë së macerimit dhe fermentimit të lëngut të rushit.
Vjetërimi në fuçi lisi i verërave të kuqe të viteve më të mira, ka bërë të mundur krijimin e nje game super cilësorë.
– Kantina Faba numuron 9 etiketa vere dhe 3 etiketa rakie.
-kultivarët që përbëjnë sot verën “Faba” jane sheshi i zi , kabërnet suvignon, merlot, san giovese, chardonny, risling dhe vlosh.
-Faba disponon 20 ha vreshta, të cilave u shërbehet më shumë përkushtim, dashuri dhe pasion.
Pjesa më e madhe e vreshtavrisë ,dominohet nga kabernet sauvignon, merlot dhe san giovese
Dy ha prej vreshtave janë varietetit shqiptar “Sheshi i Zi” dhe 1 ha vresht “Vlosh” në zonën e Cakranit të vendosur në pozicion dominues në raport me diellin.

-Prodhimi vjetor i Kantinës shkon deri ne 1500 kv,
ndërsa kapaciteti prodhues është 3000 kv.
– Në kantine gjendet nje sasi e konsiderueshme shishesh 0.75 L për vjeterim në qilarin e kantines FABA , ku përfshihen edhe rezervat.

Minimum 4 characters